Musiikkiarkiston kokoelmat ja arkistot

Musiikkiarkiston kokoelmat sisältävät populaarimusiikkialan toimijoiden henkilö- ja yhteisöarkistoja sekä yleiskokoelman. Valtaosa aineistosta on saatu lahjoituksina musiikintekijöiltä, perikunnilta, musiikinharrastajilta sekä musiikkialan yhteisöiltä.

Finnassa on haettavissa Henkilö- ja yhteisöarkistojen sekä yleiskokoelmien nuotit ja nuottikäsikirjoitukset, äänitteet sekä AV-aineistot. Lähitulevaisuudessa myös arkistoluettelot ovat nähtävissä Finnassa.


Henkilö- ja yhteisöarkistot | MusA — H

Skaalan Henkilö- ja yhteisöarkistot -sivulla on nimilistaus Musiikkiarkiston arkistonmuodostajista.


Yleiskokoelmat | MusA — Y

Yleiskokoelma sisältää lehtileikekokoelman, musiikkilehtiä, haastattelukokoelmia, äänitteitä, nuotteja, videoita, sekä JeeJeeJee – suomalaisen rockin historia -sarjan.

Musiikkilehdet | MusA — Y:L

Musiikkiarkisto kerää sekä kotimaisia että ulkomaisia populaarimusiikkia käsitteleviä musiikkilehtiä, joista kirjataan Skaala-tietokantaan numerotiedot.

Lehtileikkeet | MusA — Y:Ll

Lehtileikekokoelma sisältää jazzaiheisia artikkeleita vuodesta 1992 lähtien ja laajemmin populaarimusiikista vuodesta 1995. Artikkeleita on otettu talteen Helsingin Sanomista, Iltalehdestä ja Ilta-Sanomista vuodesta 1998 aina vuoteen 2010 asti. Iltapäivälehtien lööpit on kerätty kesäkuusta 2008–2010.

Haastattelut | MusA — Y:E:Hst

Haastattelukokoelmat ovat karttuneet oman keruutyön tuloksena sekä yksittäisten haastattelijoiden lahjoitusten myötä. Musiikkiarkiston henkilökunnan tekemät haastattelut sisältävät pääasiassa suomalaisen jazzvaikuttajien haastatteluja. Lahjoituksina saatujen haastatteluiden teemat käsittelevät erilaisia aiheita riippuen haastattelijan tutkimuskohteesta.

Osa haastatteluista on avoimesti kuunneltavissa Musiikkiarkiston Youtube-kanavalla.

JeeJeeJee – suomalaisen rockin historia | MusA — Y:E:Smj:jee

Jee Jee Jee on 52-osainen sarja suomalaisen rockin neljästä ensimmäisestä vuosikymmenestä. Sarjan ovat toimittaneet Markku Salo, Jukka Lindfors, Seppo Bruun ja Santtu Luoto.

Äänite-, nuotti- ja julistekokoelma | MusA — Y:L:X | MusA — Y:L:Nu | MusA — Y:L:Ju

Musiikkiarkiston äänite-, nuotti- ja julistekokoelmat sisältävät arkisto- ja kokoelmaluovutuksista tulleita aineistoja. Äänitekokoelmassa on yksittäisten tallennelahjoitusten lisäksi esimerkiksi vuonna 1999–2006 julkaistujen hiphop/rap-äänitteiden kokoelma.

Käsikirjasto | MusA — Y:K

Käsikirjaston kirjat ovat käytettävissä tutkijahuonevarausten yhteydessä. Kirjat on jaettu kolmeen kokonaisuuteen: yleisteokset (K1), biografiat (K2) ja diskografiat (K3).

Levy-yhtiöiden tiedotteet | MusA — Y:E:Tdt

Kokoelma sisältää levy-yhtiöiden yksittäisiä artisti- ja yhtyetiedotteita 1990–2000-luvuilta sekä Discopress Oy:n Suomen suosituimmat -listajulisteita.

Musiikkiarkisto Open Access — vapaasti verkossa

Oa.musiikkiarkisto.fi-portaali sisältää linkit Musiikkiarkiston avoimesti julkaistuun aineistoon kuten Musiikkiarkiston haastatteluihin, esitelmiin, avoimiin tutkimusaineistoihin, sähköisiin kirjoihin ja artikkeleihin sekä Spotify-äänitteisiin.